Zo Vraag Je een Asbestattest Aan in Vlaanderen

Zo Vraag Je een Asbestattest Aan in Vlaanderen

Tegen 2032 moeten alle gebouwen in Vlaanderen over een asbestattest beschikken. Ben je eigenaar van een pand in Vlaanderen en wil je al een asbestattest aanvragen? Zo ga je te werk:

Zoek een erkend asbestdeskundige
Enkel asbestdeskundigen die erkend zijn door de Vlaamse overheid, komen in aanmerking om asbestattesten op te stellen. Op de website van OVAM vind je een overzicht van alle erkende asbestdeskundigen in Vlaanderen. Vergelijk en kies een asbestdeskundige in jouw buurt.

Vraag een asbestinventarisatie aan
Contacteer de asbestdeskundige voor een asbestinventarisatie van je pand. De expert inspecteert je gebouw grondig en neemt indien nodig stalen voor labo-analyse. Op basis hiervan stelt hij een gedetailleerd asbestinventarisrapport op.

Ontvang je asbestattest
Het asbestinventarisrapport geldt als officieel asbestattest voor je pand. Controleer of alle verplichte elementen aanwezig zijn: gegevens over asbesthoudende materialen, hoeveelheid, staat en risicoklasse. Bewaar dit attest goed, je hebt het nodig bij verkoop of verhuur.

Laat asbest verwijderen indien nodig
Uit het asbestattest blijkt of en waar er asbest aanwezig is in je pand. Laat asbest in slechte staat verwijderen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf. Zo kom je stap voor stap tot een asbestveilig gebouw.

Met deze stappen vraag je vlot een asbestattest aan dat voldoet aan de Vlaamse regelgeving. Zo draag je bij tot de geleidelijke sanering van asbest uit Vlaamse gebouwen!

admin
http://reisstam.nl


Warning: Undefined variable $user_ID in /srv/users/reisstam.nl/apps/reisstamnl/public/wp-content/themes/formula/comments.php on line 93

You must be logged in to post a comment